VELKOMMEN TIL SANGER TIL GLEDE OG TRØST

VELKOMMEN TIL SANGER TIL GLEDE OG TRØST

Leonard Gudmundsen – hans liv og sanger Norkirken Vennesla , søndag 24.september kl 19.00

Ønskekonserten i NRK startet opp i 1950. Her har det vært hilsener og musikk til glede for mange. Musikksjangeren har vært mangfoldig. I 1995 var det spesielt en sang som skilte seg ut, nemlig «Hjemme i himlen» skrevet av Leonard Gudmundsen. Ingen andre sanger eller melodier ble spilt så ofte i Ønskekonserten som nettopp denne dette året.

Tekstforfatteren og komponisten, Leonard Gudmundsen, fikk ikke oppleve dette. Han døde i 1990 bare 65 år gammel. Da kunne han se tilbake på et aktivt og rikt liv. Også på musikkfronten. Han skrev sin første sang bare 10 år gammel, og det skulle bli mer – 1600 tekster og melodier.

Leonard Gudmundsen var forkynner i 40 år, og hadde hele landet som virkefelt. Han besøkte Vennesla flere ganger, og var mye brukt på Justøy og Neset bibelcamping. Denne kvelden blir det gjenhør med flere av hans kjente sanger gjennom allsang og lokale sangkrefter ledet av Per Erik Olsen.

Helge Gudmundsen, sønn av Leonard, skal lede kvelden. Han er kjent fra NRK, ikke minst gjennom «Salmer til alle tider» og «Salmeboka minutt for minutt». Han var ansatt i NRK i 29 år, og da han startet opp i 1986 fikk han ansvar for NRKs morgenandakter. Et samarbeidsprosjekt mellom NRK og kristenfolket ledet av IMMI i Kristiansand. I tre år hadde Helge kontor på Fagerholt, og var bosatt i Heptekjerr i Vennesla sammen med familien. Etter tre fine år i Vennesla flyttet de tilbake til Trondheim, og Helge ledet sitt arbeid fra NRK Tyholt.

Helge Gudmundsen lover en kveld preget av livsglede og ettertanke. Spesielt blir det også når vi får høre hans far, Leonard, i arkivopptak både i sang og tale.

Sanger til glede og trøst er sangen om Jesus.

 

Powered by Cornerstone